21 Ocak 2015 Çarşamba

Bal kabağı kızartması


Geçen hafta Muhammedimin doğum günü idi bende Kayınvalidemleri yemeğe davet etmiştim aslında güzel bir tevafuk oldu oda sağolsun eli kolu gelmişti getirdiklerinin  arasında balkabağıda vardı ve bizim için oldukça çoktu.

Bende 1 kabaktan 3 tarif yaptım böylece hiç ziyan olmadan değerlendirmiş oldum işte bunlardan ilki balkabağı kızartması...

Malzemeler
  • Arzu edilen miktarda balkabağı
  • Yoğurt
  • Sarımsak








Yapılışı
  • Bal kabakları patates dilimleri gibi dilimlenerek tuzlanır ve kızgın yağda kızartılır ve sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis edilir



2 yorum:

  1. Cokk farklı bı tarıf degisik tatlar denemeyı cok severım ellerinize saglık canım guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  2. Bu ne güzellik böyle..Börek içi tatlı vs yaptım balkabaıyla hiç kızartmamıştım..Amanın denemem gerek..Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil