3 Mayıs 2010 Pazartesi

nohutlu mantı yemeği

evet ben mantı yaptım yani hamurunuda kendim açtım:)) ayrıca çokta zorlanmadım valla çokta güzel yaptım harika oldu

malzemeler
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça

hamur için
2 su bardağı un
1 yumurta

iç malzemesi
200 gr kıyma
1 tane sogan
biraz maydonoz
arzuya göre baharat

unun içine yumurtayı ekleyin ve biraz su ilave ederek çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın,hazırladığınız hamuru 20 dk dinlendirin.

içharcı için
kıymayı az yağda kavurun,üzerine doğranmış soğan ve baharatları ilave edin soğanlarda kavrulunca altını kapatın ve ınce kıyılmış maydonozu ilave ederek karıştırın.

hamurunuzu çok ince olmayacak şekilde (hazır yufkadan kalın)açın ve kare kare kesin içlerine kıyma harcından birer çay kaşığı koun

ve karşılıklı köşelerinden tutarak kapatın

genişçe bir tencereye 7 u baradağı su koyun ve kaynatın kaynayan suya haşlanmış nohutları,yağ ve salça ilave din ve biriki taşım kaynattıktan sonra mantılarınızıda ilave edin mantılar pişincen altını kapatın (su az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz)(afiyet olsun)

19 yorum:

  1. mmm harika!
    ellerine saglik canim..
    nohutlu mantiyi-susuz ve yogurtlu haliyle-anadolu da yapiyorlar.o da cok guzel oluyor..
    bu lezzette eminim onun kadar guzeldir..
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. Selamün Aleyküm,bu yemek birazda Adana yöresinin "YÜKSÜK ÇORBASI"na benziyor.Nefis gözüküyor ekkerine sağlık,selam ve dua ile.

    YanıtlayınSil
  3. mantı açmak bana çok zor geliyor.ben hamur açma konusunda biraz zorlanıyorum da.ellerine saglık.

    YanıtlayınSil
  4. meknun
    bende onu bilmiyorum onuda denemek lazım.teşekkür ederim


    özlem23
    ve aleyküm selam
    evet canım sanırım bunun adına yüksük çorbası diyorlar.
    adı ne olursa olsun tadı çok güzel:)

    eylem
    inan banada öyle geliyordu ve hep gözümde büyütüyordum ama okadarda zor değilmiş.
    bence bi denemek lazım

    YanıtlayınSil
  5. Geliyorum mantıyı yemeğe,ellerine sağlık.sevgilerrrrr....

    YanıtlayınSil
  6. Arşivde bekleyen tariflerimden biri daha.Çok severim ama seyrek yaparım:)
    Sen içini pişirmişsin canım ben çiğden koymuştum,farkı bu olmuş.Çok leziz göünüyor ellerin dert görmesin hamarat kardeşim...

    YanıtlayınSil
  7. annemineli
    buyurun gelin

    cahide
    bendentam olarak bilmeden yaptım farklılık o farkta bundandın.
    ilk defa yaptım.
    bence tek fark bu değil,eminim lezzet farkıda vardır.

    YanıtlayınSil
  8. Hiim harika olmus ellerinize saglik, selamlar....

    YanıtlayınSil
  9. varmı evde yapılanı gibisi şu saatte olsun yerim:)) şifa olsun, selam ve dua ile

    YanıtlayınSil
  10. Eline sağlık arkadaşım nefis bir yemek. Bu yemeğin diğer adıda yüksük çorbası mantı aynı şekilde yapılıyor sadece kapanışı biraz farklı.eline sağlık sevgiler

    YanıtlayınSil
  11. canım benimm tebrik ederim senii ellerine sağlık balımm nefis görüünyor:))

    YanıtlayınSil
  12. annemin kızıyım
    teşekkür ederim,her zaman beklerim


    susam çörekotu
    ablacım san katılıyorum her şeyin evde yapımı bam başka

    tarif diyarı
    evet arkadaşım adı yüksük çorbasıymış bende yayınladıktan sonra arkadaşlardan öğrendim.


    kalp kurabiye
    teşekkür ederim arkadaşım

    YanıtlayınSil
  13. s.a
    mmmmmmm kokusu geldi görünce burnuma:))
    canım annemde çok yapar bu yemeği bende çok severim
    ellerine sağlık
    selam ve dua ile

    YanıtlayınSil
  14. anne yemği bir başkadır benimde kayınvalidem bir kere yapmıştı çok hoşuma gitmişti ve nihayet bende denedim.

    güzel yorumun içinm teşekkür ederim

    YanıtlayınSil
  15. Ellerinize sağlık bende ilk baklava açtığımda çok mutlu olmuş yemin ediyorum kendimle gurur duymuştum

    YanıtlayınSil
  16. Manti yapmak zordur kolay degildir,ben yaptigimda her tarafim agrimisti:)
    Eline saglik canim miss gibi olmus yemegin.


    Selamlarimla,Serap.

    YanıtlayınSil
  17. Ellerine sağlık, ilk deneme için çok güzel görünüyor. Kıymayı çiğden yaparsan mantıları kapatmak çok daha kolay olabilir:) Sevgilerimle..

    YanıtlayınSil
  18. Harika görünüyor... ellerıne emeklerıne saglık arkadasım...:)

    YanıtlayınSil
  19. kendimce
    evet arkadaşım il yapıldığında ne kadar mutlu oluyor insan

    serap uzun
    banada çok zor geliyordu,zor tabi ama gözümde büyütügüm kadar değilmiş

    kemal paşa tatlısı
    evet cahide ablada çiğden koyuyormuş ama ben ilk kez yaptım biraz acemi işi oldu.
    sevgiler bizden.


    şenay-doğa
    çok teşekkür edcerim arkadaşım

    YanıtlayınSil