Henüz çilek mevsimi geçmeden alel acele çilek reçeli yapayım dedim.Şöyle şekeri az vişne reçeli tadın da mayhoş çilek reçeli...Çok tatlı sevmiyorum hafif mayhoş olmalı:)
İşte çilek reçeli tarifi
Malzemeler
- 1 kg çilek
- 3 su bardağı şeker (siz tatlı seviyorsanız 5 bardak yani 1kg katabilirsiniz)
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı
- Çileklerin saplarını temizleyip yıkayın
- Tencere yıkanmış çilekleri koyun ve üzerine şekeri dökün
- Kapağı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 1 gün bekletin
- Beklemiş çileklerin üzerindeki şeker erimiş,çilekler sulanmış olmalı
- Çilekleri ocağa koyun önce yüksek ateşte kaynamasını bekleyin
- Kaynamaya başlayınca altını kısın ve yaklaşık 40 dk pişirin(Bir kevgir yardımıyla ara ara üzerinde oluşan köpükleri alın)
- Kaşıkla döktüğünüzde su gibi akmıyorsa hafifçe kıvam almışsa tamamdır
- Limon tuzunu ekleyin ve 3-4 dk sonra altını kapatın
ben hafta çilek bulamadım artık bitti diyorlar. çok üzüldüm daha kışlık çilek reçeli yapamamıştı. ellerine sağlık ekşimsi reçelleri çok severim ben de :))
YanıtlaSilhımmmm harika bir görüntü canım.çok ta severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil