21 Haziran 2015 Pazar

Çilek Reçeli



Henüz çilek mevsimi geçmeden alel acele çilek reçeli yapayım dedim.Şöyle şekeri az vişne reçeli tadın da mayhoş çilek reçeli...Çok tatlı sevmiyorum hafif mayhoş olmalı:)
İşte çilek reçeli tarifi 

Malzemeler

  •  1 kg çilek
  • 3 su bardağı şeker (siz tatlı seviyorsanız 5 bardak yani 1kg katabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı
  • Çileklerin saplarını temizleyip yıkayın
  • Tencere yıkanmış çilekleri koyun ve üzerine şekeri dökün

  • Kapağı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 1 gün bekletin
  • Beklemiş çileklerin üzerindeki şeker erimiş,çilekler sulanmış olmalı



  •  Çilekleri ocağa koyun önce yüksek ateşte kaynamasını bekleyin
  • Kaynamaya başlayınca altını kısın ve yaklaşık 40 dk pişirin(Bir kevgir yardımıyla ara ara üzerinde oluşan köpükleri alın)
  • Kaşıkla döktüğünüzde su gibi akmıyorsa hafifçe kıvam almışsa tamamdır
  • Limon tuzunu ekleyin ve 3-4 dk sonra altını kapatın



2 yorum:

  1. ben hafta çilek bulamadım artık bitti diyorlar. çok üzüldüm daha kışlık çilek reçeli yapamamıştı. ellerine sağlık ekşimsi reçelleri çok severim ben de :))

    YanıtlayınSil
  2. hımmmm harika bir görüntü canım.çok ta severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil