Pazı sarmasını çok severim,genelde sarmadan sonra saplar ziyan olur.
Ben pazının saplarını asla atmam bazen böyle kavurmasını yaparım bazende uyduruk etli bakliyat çorbama koyarak değerlendiririm.
pazı ve karnabahar ekşiyi en yakıştırdığım sebzeler arasında dır.Özellikle de sumak ekşisi çok yakışıyor denemediyseniz şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler
- 2 bağ pazı sapı
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
- Pazı sapları iyice yıkanır be irice doğranarak haşlanır
- Piyazlık doğranan soğan yağda iyice kavrulur
- Üzerine 1 tane yumurta kırılır
- Haşlanmış pazı sapları ilave edilir üzerine 1 tatlı kaşığı toz sumak eklenerek biraz daha kavrulur
- Arzuya göre sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder