Sizde benim gibi kalan güllaçları ziyan etmek istemiyorsanız buyurun güllaç değerlendirme tarifine
Malzemeler
- 6 dilim güllaç tatlısı
- 2 çay bardağı süt
- 500 gr (1 yemek tabağı)kiraz veya vişne
- Yarım çay kaşığından biraz az limon tuzu (vişne ile yaparsanız limon tuzuna gerek yok)
Yapılışı
- Kirazların çekirdekleri ayıklanır
- 4 dilim güllaç tatlısı,kiraz,süt ve limon tuzu eklenir ve ocağa alınır
- Kaynamaya başladığında blendır yardımıyla püre haline getirilir
- Karıştırarak 5 dk daha kaynatılır
- Kalan 2 dilim güllaç tatlısını muffin kalıplarının dibine azar azar yerleştirin
- Hazırladığınız güllaç püresini üzerlerine dökün
- Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra çevirerek servis edin
Nefis, yumuşak kıvamlı bir yaz tatlısı. Ellerinize sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilmerhaba blogunu takipteyim bende beklerim :)
YanıtlaSilhttp://kelebektavsiye.blogspot.com.tr/