17 Haziran 2015 Çarşamba

Tavuklu Ayran Çorbası





Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şehriye
  • Yarım tavuk göğsü
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta


Yapılışı
  • Tavuk etini haşlayın ve didikleyin
  • Şehriye ve tavuk hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice karıştırın
  • Üzerine 6 su bardağı su ilave edin ve karıştırın
  • Şehriyeyi yağda hafif pembeleşene kadar kavurun
  • Hazırladığınız karışımı ilave edin 
  • Tavukları da ekleyerek kaynayana kadar sürekli karıştırın
  • Kaynadıktan sonra altını kısın ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirin
  • Bolca kekik veya nane ekleyebilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder