26 Haziran 2015 Cuma

Dondurmalı İrmik Helvası


Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Yapılışı
  • Sıvı yağ ve tereyağı tencereye alın üzerine irmiği ekleyin
  • Sürekli karıştırarak rengi kahve rengine dönüşene kadar kavurun (bu işlem biraz uzun sürüyor biraz sabır gerektiriyor)
  • Kavrulan irmiğe şekeri ve suyu ekleyin ve altını iyice kısın 
  • Suyunu çekince iyice karıştırıp altını kapatın 
  • Kapağı kapalı bir şekilde 15 dk dinlendirin
  • Sonra kapağını açıp soğumaya bırakın tekrardan iyice karıştırarak servise hazırlayın
  • Bir kaseye biraz irmik helvası ortasına dondurma ve üzerine tekrar irmik helvası koyun ve servis yapacağınız tabağa ters çevirin
(kaseye irmik helvasını koyduğunuzda çok bastırmayın çevirdiğiniz de çok kolay çıkacaktır)


3 yorum: