Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Yapılışı
- Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 2 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz.10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
- Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın
- Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder