20 Mayıs 2018 Pazar

Fırın Sütlaç






Malzemeler :

1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı buğday nişastası
 1 paket vanilya


Yapılışı
  • Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  • Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 2 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz.10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.

  • Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın
  • Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
  • Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.

(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder