Malzemeler;
- 3 su bardağı un
- 250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 3 adet orta boy elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3-4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- Öncelikle elmaları rendeleyin
- Rendelediğiniz elmaları ve şeker küçük bir tencereye alıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın
- Soğuyan iç harca tarçın ve cevizi ilave ederek karıştırın
- Ayrı bir yoğurma kabına tüm hamur malzemelerini koyun ve yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun
- Hamurlardan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak patates kesme aparatının üstünde elinizle yayarak açın içlerine elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak şekil verin
- Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
- Altı hafif pembeleştiğinde fırından alın.
- Ilınınca üzerine pudra şekeri serpilir..Afiyet olsun..
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder