Hamuru için;
- 7 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 500 gr kıyma
- 1 bağ maydanoz
- 2 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 tane domates
- 3 tane kırmızı biber
- 4 tane sivri biber
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- karabiber,pul biber
- Önce iç harcı hazırlayın
- İç harcı için sırasıyla robottan soğan,sarımsak,sivri biber,kırmızı biber ve domates çekilir kıymaya ilave edilir.
- En son domates salçası,biber salçası,maydanoz,tuz,karabiber,pul biber ve sıvı yağ da eklenerek iç harç hazırlayın
- İç harç katı olursa biraz su ilave edin ki lahmacunların üzerine sürdüğünüzde rahatça yayılsın
Hamurun hazırlanması
- Hamur malzemelerini sırasıyla un,süt,su,sıvı yağ,maya,tuz,şekeri ilave edip ele yapışmayacak şekilde yoğurulur.
- 30 dk dinlendirilir.
- Hamuru bezelere ayırın.. Ortalama 20-25 tane çıkıyor.
- Bezeleri merdane ya da oklava yardımıyla açmaya başlarız.
- Ben Lahmacunları tavada pişireceğim için bezeleri tavanın büyüklüğünde açtım.
- Hamura iç harç sürüldükten sonra ısıtılmış büyük teflon tavaya koyun
- Orta gözde altı hafif kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirin(Ben iki taraflı tavayı kullandım yoksa teflon tavası üzerine bir kapak uydurun ocak üzerinde pişirin)
- NOT: Ocakta pişirirseniz önce tavayı ısıtın lahmacunu kızgın tavaya koyun,tavanın kapağını mutlaka kapatın.Alttan pişiyor üstü de buharıyla pişiyor.
- Lahmacunlar hazır..Üzerini bez örtüyle kapatın ki kurumasın..Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder