23 Mayıs 2018 Çarşamba

Ev Yapımı Lahmacun (tavada)



  Malzemeler

Hamuru için;
  • 7 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 500 gr kıyma
  • 1 bağ maydanoz
  •  2 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 tane domates
  • 3 tane kırmızı biber
  • 4 tane sivri biber
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber,pul biber
Hazırlanışı
  • Önce iç harcı hazırlayın 
  • İç harcı için sırasıyla robottan soğan,sarımsak,sivri biber,kırmızı biber ve domates çekilir kıymaya ilave edilir.
  • En son domates salçası,biber salçası,maydanoz,tuz,karabiber,pul biber ve sıvı yağ da eklenerek iç harç hazırlayın
  • İç harç katı olursa biraz su ilave edin ki lahmacunların üzerine sürdüğünüzde rahatça yayılsın 


Hamurun hazırlanması
  • Hamur malzemelerini sırasıyla un,süt,su,sıvı yağ,maya,tuz,şekeri ilave edip ele yapışmayacak şekilde yoğurulur.
  • 30 dk dinlendirilir.
  • Hamuru bezelere ayırın.. Ortalama 20-25 tane çıkıyor.
  • Bezeleri merdane ya da oklava yardımıyla açmaya başlarız.
  • Ben Lahmacunları tavada pişireceğim için bezeleri tavanın büyüklüğünde açtım.

  • Hamura iç harç sürüldükten sonra ısıtılmış büyük teflon tavaya koyun
  • Orta gözde altı hafif kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirin(Ben iki taraflı tavayı kullandım yoksa teflon tavası üzerine bir kapak uydurun ocak üzerinde pişirin)
  • NOT: Ocakta pişirirseniz önce tavayı ısıtın lahmacunu kızgın tavaya koyun,tavanın kapağını mutlaka kapatın.Alttan pişiyor üstü de buharıyla pişiyor.
  • Lahmacunlar hazır..Üzerini bez örtüyle kapatın ki kurumasın..Afiyet olsun


(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder