21 Mayıs 2018 Pazartesi

Portakallı Fındıklı Kek


Malzemeler


  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı taze kavrulmuş fındık yada ceviz (tavada biraz çevirin)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
Yapılışı
  • İlk önce fındıklar tavada kavrulur.Kavrulan fındıklar rondo da çekilir.
  • Karıştırma kabımıza sırasıyla ilk önce yumurta sonra şeker ilave edilir ve iyice çırpılır.,
  • Sonrasın da sırasıyla sıvı yağ,süt,portakal suyu,portakal kabuğu rendesi ilave edin biraz daha çırpın ve vanilya ,kabartma tozu ve un eklenir,güzelce çırparak karıştırın.
  • En son olarak kavurduğumuz fındıklar kek hamuruna eklenip kaşıkla karıştırırız.Kek hamurumuz hazır.
  • Hazırladığımız karışımı iyice yağlayıp unladığınız kalıba dökün.180 C de 50 dk pişirin
  • Kek'imiz piştikten sonra, kalıbından rahat çıkarabilmemiz için soğumasını bekleriz..Portakallı Fındıklı Kekimiz hazır.Afiyet olsun..
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder