Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı taze kavrulmuş fındık yada ceviz (tavada biraz çevirin)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
Yapılışı
- İlk önce fındıklar tavada kavrulur.Kavrulan fındıklar rondo da çekilir.
- Karıştırma kabımıza sırasıyla ilk önce yumurta sonra şeker ilave edilir ve iyice çırpılır.,
- Sonrasın da sırasıyla sıvı yağ,süt,portakal suyu,portakal kabuğu rendesi ilave edin biraz daha çırpın ve vanilya ,kabartma tozu ve un eklenir,güzelce çırparak karıştırın.
- En son olarak kavurduğumuz fındıklar kek hamuruna eklenip kaşıkla karıştırırız.Kek hamurumuz hazır.
- Hazırladığımız karışımı iyice yağlayıp unladığınız kalıba dökün.180 C de 50 dk pişirin
- Kek'imiz piştikten sonra, kalıbından rahat çıkarabilmemiz için soğumasını bekleriz..Portakallı Fındıklı Kekimiz hazır.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder