31 Mayıs 2018 Perşembe

Çatlak Kurabiye


Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz 
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 kahve fincanı kakao
  • 1,5-2 su bardağı un 
  • Pudra Şekeri(Kurabiyeleri bulamak için mutlaka bol bulayın)
  • Dilerseniz içine damla çikolata ve çekilmiş fındıkta koyabilirsiniz
Hazırlanışı:
  • Yumurta ve şekeri çırpma teliyle karıştırın içine diğer malzemeleri ekleyip yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin.
  • en az 2 saat dolapta bekletin,
  • ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bolca pudra şekerine bulayın.
  • Önceden ısınmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirin

NOT:

  • Pudra şekerlerinin erimemesi için bolca bulayacaksınız 14-15 dakikadan fazla fırında tutarsanız kurabiyeniz sert olur normalde içi yumuşak dışı hafif sert bir kurabiye browni gibi
  • Hamuru mutlaka dolapta en az 2 saat beklettikten sonra pudra şekerine bulayıp pişirin
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder