Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2-3 kahve fincanı kakao
- 1,5-2 su bardağı un
- Pudra Şekeri(Kurabiyeleri bulamak için mutlaka bol bulayın)
- Dilerseniz içine damla çikolata ve çekilmiş fındıkta koyabilirsiniz
- Yumurta ve şekeri çırpma teliyle karıştırın içine diğer malzemeleri ekleyip yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin.
- en az 2 saat dolapta bekletin,
- ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bolca pudra şekerine bulayın.
- Önceden ısınmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirin
NOT:
- Pudra şekerlerinin erimemesi için bolca bulayacaksınız 14-15 dakikadan fazla fırında tutarsanız kurabiyeniz sert olur normalde içi yumuşak dışı hafif sert bir kurabiye browni gibi
- Hamuru mutlaka dolapta en az 2 saat beklettikten sonra pudra şekerine bulayıp pişirin
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder