Malzemeler:
• 350 gr kadar tel kadayıf
• 3 yemek kaşığı tereyağ
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
• 1 lt süt
• 4 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 paket sıvı krema(200ml)
Hazırlanışı:
• 350 gr kadar tel kadayıf
• 3 yemek kaşığı tereyağ
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
• 1 lt süt
• 4 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 paket sıvı krema(200ml)
Hazırlanışı:
- Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
- Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
- Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
- Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
- Muhallebiyi servis edeceğimiz kupların tabanına soğumaya bıraktığımız kadayıfları koyuyoruz.
- Üzerine muhallebi ekliyor, tekrar kadayıf serpiyoruz.Cevizle süslüyoruz.
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder