Malzemeler;
- 50 gr.tereyağı (2 dolu çorba kaşığı kadar)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 çay bardağı irice çekilmiş ceviz (ben ufak ufak doğradım)
1.5 su bardağı şeker(2 su bardağı ile daha tatlı oluyor ben hafif olsun diye 1.5 bardak koydum)
3 su bardağı su
Hazırlanışı;
- Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
- Genişçe bir tencereye yağları koyup tereyağı eriyene kadar bekliyoruz.Unu ekleyip orta ateşten biraz daha kısık ateşte karıştırarak kavuruyoruz.
- Un kavrulmak üzere iken cevizi ekliyoruz.Biraz da cevizli kavuruyoruz.
- Unun rengi hafif kahverengine dönünce şerbeti ekliyoruz.Hızlıca karıştırıyoruz , un şerbeti çekince ocağı kapatıp 7-8 dk.helvayı dinlendiriyoruz.
- İster kaşıkla ,isteseniz kalıpla yada bir tepside düzleyip bıçakla keserek şekil verebilirsiniz
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder