13 Haziran 2018 Çarşamba

Un Helvası


Malzemeler;


  • 50 gr.tereyağı (2 dolu çorba kaşığı kadar)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 çay bardağı irice çekilmiş ceviz (ben ufak ufak doğradım)
Şerbeti;


1.5 su bardağı şeker(2 su bardağı ile daha tatlı oluyor ben hafif olsun diye 1.5 bardak koydum)
3 su bardağı su

Hazırlanışı;

  • Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
  • Genişçe bir tencereye yağları koyup tereyağı eriyene kadar bekliyoruz.Unu ekleyip orta ateşten biraz daha kısık ateşte karıştırarak kavuruyoruz.
  • Un kavrulmak üzere iken cevizi ekliyoruz.Biraz da cevizli kavuruyoruz.
  • Unun rengi hafif kahverengine dönünce şerbeti ekliyoruz.Hızlıca karıştırıyoruz , un şerbeti çekince ocağı kapatıp 7-8 dk.helvayı dinlendiriyoruz.
  • İster kaşıkla ,isteseniz kalıpla yada bir tepside düzleyip bıçakla keserek şekil verebilirsiniz
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder