7 Haziran 2018 Perşembe

Beyti (Kebap)

Malzemeler
  • 1 kg orta yağlı kıyma 
  • 2 adet soğan 
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 tutam maydanoz 
  • 1 yemek kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 su bardağı ekmek içi 
  • 1 paket lavaş
Domates sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı domates salçası 
  • Yarım kaşık biber salçası 
  • 2 su bardağı su 
Üzerine için
Tereyağ

Hazırlanışı;

  • Derin bir kaba kıyma üzerine ince doğranmış soğan biber maydanoz ve baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcını adana kebabı yapar gibi sekil verin üzerlerini streç ile kapatıp 1-2 saat dinlendirin.

  • Bu arada domates sosunu hazırlayın bunun için tereyağı tencerede eritin içine salçaları ilave edip kavurun suyu ekleyerek akıcı kıvam almasını sağlayın 1dakika pişirin.

  • Köfteleri ister yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 250 C de pişirin isterseniz benim gibi tavada pişrin.
  • Köfteleri lavaşa sarın sardığımız Dürümü birer parmak eninde kesin servis tabağına yerleştirin.üzerine sıcak salça sosu gezdirin yanına yoğurt,közlenmiş biber koyun.
  • En son üzerine kızdırdığımız tereyağı gezdirip servis yapın afiyet olsun.
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme