Malzemeler
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 2 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ekmek içi
- 1 paket lavaş
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- 2 su bardağı su
Tereyağ
Hazırlanışı;
- Derin bir kaba kıyma üzerine ince doğranmış soğan biber maydanoz ve baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcını adana kebabı yapar gibi sekil verin üzerlerini streç ile kapatıp 1-2 saat dinlendirin.
- Bu arada domates sosunu hazırlayın bunun için tereyağı tencerede eritin içine salçaları ilave edip kavurun suyu ekleyerek akıcı kıvam almasını sağlayın 1dakika pişirin.
- Köfteleri ister yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 250 C de pişirin isterseniz benim gibi tavada pişrin.
- Köfteleri lavaşa sarın sardığımız Dürümü birer parmak eninde kesin servis tabağına yerleştirin.üzerine sıcak salça sosu gezdirin yanına yoğurt,közlenmiş biber koyun.
- En son üzerine kızdırdığımız tereyağı gezdirip servis yapın afiyet olsun.
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder