27 Haziran 2018 Çarşamba

Açma



Malzemeler;
  • 2 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 paket yaş maya 
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 yumurta Beyazı hamura sarısı açmaların yüzde 
  • 1 kg un + 1 su bardağı un aldı
  • Aralarına sürmek için 100 gr tereyağ ya da margarin 
Hazırlanışı;
  • Öncelikle ılık süt ılık su şeker tuz yumurta beyazı sıvı yağ maya güzel karıştırın yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak hamur yoğuralım.
  • Üzerini kapatıp örtün 1 saat bekletin mayalansın.Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler alın.25-30 arası beze oluyor.
  • Bezelerin üzerlerine birer parça tereyağı koyun
  • Her bir bezeyi iki elinizle acın sorada rulo yapın sağlı sollu kıvırıp açma şekli verip tepsiye yerleştirin
  • üzerini bir temiz poşetle kapatıp 30 dakika bekletelim.üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin

Püf noktası
  • hamur yumuşak olacak 
  • tepside pişmeden üzeri kapalı yarım saat bekletilecek 
  • kızarınca fırından çıkartıp üzerini bezle örtüp 5 dakika sonra afiyetle tüketin
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder