27 Haziran 2018 Çarşamba

Çikolatalı Muzlu Tart Kek (sodalı)


Keki İçin;


  • 1 şişe maden sodası 
  • 1 Türk kahvesi fincanı süt 
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un (çok dolu bardak değil)
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti (şanti için süt)
Çikolatalı ganaj için;
  • 200 gr krema
  • 2 paket sütlü çikolata 
  • İsteğe göre meyve (ben muz kullandım)

Hazırlanışı;
  • Soda, şeker, süt ve yağı bir kabın içine alıp 5 dk kadar çırpın
  • Daha sonra kuru malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin 
  • Tart kalıbımızı bolca margarinle yağlayıp,unlayın hazırladığınız karışımı yağladığınız kalıbına dökün
  • 180 C de 25 dk pişirin
  • Pişen keki kenara alıp soğuması için bekleyinSoğuyan kek servis tabağına alın
  • Diğer taraftan kreması için kremşanti hariç gerekli bütün malzemeleri bir kaba alıp puding gibi pişirin ve soğumaya bırakın
  • Soğuyan kremanın içine 1 paket krem şanti dökün ve tekrar çırpın
  • Kalıptan çıkarttığımız keki çukur tarafı üste gelecek şekilde servis tabağona alın
  • Üzerine soğumuş olan kremayı dökerek güzelce yayın
  • Kremanın üzerine muzları dilimleyip güzelce dizin
  • Ganaj için sıvı kremayı bir kabın içine alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtın kaynamasına izin vermeden ocaktan alıp içine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın
  • Çikolatalı ganajı ılık hale gediğinde kekin üzerine dökün
  • Ve buzdolabında üzerini kapatarak en az 3 saat dinlendirip istediğiniz gibi süsleyip servis edin

(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder