Keki İçin;
- 1 şişe maden sodası
- 1 Türk kahvesi fincanı süt
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un (çok dolu bardak değil)
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti (şanti için süt)
Çikolatalı ganaj için;
- 200 gr krema
- 2 paket sütlü çikolata
- İsteğe göre meyve (ben muz kullandım)
Hazırlanışı;
- Soda, şeker, süt ve yağı bir kabın içine alıp 5 dk kadar çırpın
- Daha sonra kuru malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin
- Tart kalıbımızı bolca margarinle yağlayıp,unlayın hazırladığınız karışımı yağladığınız kalıbına dökün
- 180 C de 25 dk pişirin
- Pişen keki kenara alıp soğuması için bekleyinSoğuyan kek servis tabağına alın
- Diğer taraftan kreması için kremşanti hariç gerekli bütün malzemeleri bir kaba alıp puding gibi pişirin ve soğumaya bırakın
- Soğuyan kremanın içine 1 paket krem şanti dökün ve tekrar çırpın
- Kalıptan çıkarttığımız keki çukur tarafı üste gelecek şekilde servis tabağona alın
- Üzerine soğumuş olan kremayı dökerek güzelce yayın
- Kremanın üzerine muzları dilimleyip güzelce dizin
- Ganaj için sıvı kremayı bir kabın içine alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtın kaynamasına izin vermeden ocaktan alıp içine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın
- Çikolatalı ganajı ılık hale gediğinde kekin üzerine dökün
- Ve buzdolabında üzerini kapatarak en az 3 saat dinlendirip istediğiniz gibi süsleyip servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder