Malzemeler;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- 500 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı su
- Pul biber, kara biber kırmızı toz biber
- Arzuya göre 1 tatlı kaşığı biber yada domates salçası
- Kıymayı tencerede yağ ile kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun
- Sonra küçük küçük doğranmış soğan ve bireri ekleyip kavurmaya devam edin ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin 5 dakika pişirdikten sonra 1 çay bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın
- Yeterince piştikten sonra tuzunu ve baharatlarını atıp ocağın altını kapatın
- Kıymalı iç harcı ılınması için bekletin
- Hamurumuz için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp mayalı hamurumuzu hazırlıyoruz. 30 dk dinlendiriyoruz
- Hazırladığınız hamuru ceviz veya biraz daha büyük olacak şekilde bezelere ayırın
- Altlarına ve üzerlerine un serpin bir örtüyle örterek 35-40 dk mayalanmaya bırakın
- Sonra bezeleri pişireceğiniz tavanın büyüklüğünde açın
- Açtığınız lavaşları yağsız tavada önlü arkalı pişirin
- Geniş bir tabak veya tepsiye bir tane lavaş koyun üzerine 2-3 yemek kaşığı kıymalı harçtan gezdirin Bu şekilde lavaş ve iç harç bitene kadar kat kat devam edin
- Hazırladığınız kıymalı lavaşları hepsini aynı anda olacak şekilde düzgünce 4 'e kesin
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin veya yanına koyarak servis edin
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder