Malzemeler;
- 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağı su
 - 1 paket yaş maya
 - Aldığı kadar un
 
- 500 gr kıyma
 - 2 adet soğan
 - 2 adet yeşil biber
 - 3 adet domates
 - 1 çay bardağı su
 - Pul biber, kara biber kırmızı toz biber
 - Arzuya göre 1 tatlı kaşığı biber yada domates salçası
 
- Kıymayı tencerede yağ ile kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun
 - Sonra küçük küçük doğranmış soğan ve bireri ekleyip kavurmaya devam edin ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin 5 dakika pişirdikten sonra 1 çay bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın
 - Yeterince piştikten sonra tuzunu ve baharatlarını atıp ocağın altını kapatın
 - Kıymalı iç harcı ılınması için bekletin
 
- Hamurumuz için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp mayalı hamurumuzu hazırlıyoruz. 30 dk dinlendiriyoruz
 - Hazırladığınız hamuru ceviz veya biraz daha büyük olacak şekilde bezelere ayırın
 - Altlarına ve üzerlerine un serpin bir örtüyle örterek 35-40 dk mayalanmaya bırakın
 - Sonra bezeleri pişireceğiniz tavanın büyüklüğünde açın
 - Açtığınız lavaşları yağsız tavada önlü arkalı pişirin
 
- Geniş bir tabak veya tepsiye bir tane lavaş koyun üzerine 2-3 yemek kaşığı kıymalı harçtan gezdirin Bu şekilde lavaş ve iç harç bitene kadar kat kat devam edin
 
- Hazırladığınız kıymalı lavaşları hepsini aynı anda olacak şekilde düzgünce 4 'e kesin
 - Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin veya yanına koyarak servis edin
 
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder