13 Haziran 2018 Çarşamba

Kayseri Yağlaması (şebit)

Malzemeler;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un 
İçi için;
  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı su
  • Pul biber, kara biber kırmızı toz biber
  • Arzuya göre 1 tatlı kaşığı biber yada domates salçası
Hazırlanışı;
  • Kıymayı tencerede yağ ile kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun
  • Sonra küçük küçük doğranmış soğan ve bireri ekleyip kavurmaya devam edin ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin 5 dakika pişirdikten sonra 1 çay bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın
  • Yeterince piştikten sonra tuzunu ve baharatlarını atıp ocağın altını kapatın 
  • Kıymalı iç harcı ılınması için bekletin

  • Hamurumuz için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp mayalı hamurumuzu hazırlıyoruz. 30 dk dinlendiriyoruz
  • Hazırladığınız hamuru ceviz veya biraz daha büyük olacak şekilde bezelere ayırın
  • Altlarına ve üzerlerine un serpin bir örtüyle örterek 35-40 dk mayalanmaya bırakın
  • Sonra bezeleri pişireceğiniz tavanın büyüklüğünde açın
  • Açtığınız lavaşları yağsız tavada önlü arkalı pişirin
  • Geniş bir tabak veya tepsiye bir tane lavaş koyun üzerine 2-3 yemek kaşığı kıymalı harçtan gezdirin Bu şekilde lavaş ve iç harç bitene kadar kat kat devam edin
  • Hazırladığınız kıymalı lavaşları hepsini aynı anda olacak şekilde düzgünce 4 'e kesin
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin veya yanına koyarak servis edin
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder