Malzemeler;
Hazırlanışı;
- 2 su bardağı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demek maydonoz
- Yarım bağ taze soğan
- Karabiber,pulbiberi,nane ve kimyon
Hazırlanışı;
- 2 su bardağı mercimek yıkayın.Yıkanan mercimeklerin üzerine 3,5 su bardağı su ekleyerek ocağa koyun.
- Mercimekler haşlanıp yumuşadıktan sonra içine 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve 1 su bardağı ince bulguru ilave edin
- Karıştırılıp altı kapatın Tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakın
- İnce ince doğranmış soğanları yaklaşık1,5 çay bardağı kadar sıvı yağda kavurun
- Kavrulan soğanların içine biber salçası ve domates salçası ekleyerek kavurun ve soğumaya bırakın
- Taze soğanlar ve maydanozları ince doğrayın
- Mercimek demlendikten sonra karıştırmak için bir kaba alın
- İçine sırasıyla karabiber,pul biber,nane,kimyon ve tuz (siz damak tadınıza göre baharatları azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz).
- Baharatlardan sonra içine kavrulmuş soğanlı salçalı sos dökülür.İyice yoğurulur.En son içine kıydığımız yeşilliklerde ilave edin ve şekil vererek servise hazırlayın Afiyet olsun
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder