Malzemeler;
- 24 tane kedi dili bisküvi
- 1 su bardağı Su
- 2 tatlı kaşığı Kahve
Krema Malzemeleri;
• 3 su bardağı Süt
• 1 yemek kaşığı Un (dolu dolu)
• 1 yemek kaşığı Nişasta (dolu dolu, Buğday veya Mısır )
• 1 su bardağı Şeker
• 1 Yumurta
• 1 paket Vanilya
• 100 gr Tereyağı veya margarin
• 80 gr Bitter Çikolata
Üzeri için kakao ve fındık
Hazırlanışı
- Bisküvileri kahveli suya batırıp 12'li olmak şartıyla iki sıra dizin
- Krema için tencereye sırasıyla süt,yumurta,şeker,un ve nişasta koyun Pürüzsüz olacak şekilde karıştırdıktan sonra ocağa koyun
- Ocakta kıvam alana kadar sürekli karıştırın kıvama gelince içine tereyağ ya da margarin koyarak karıştırarak biraz daha pişirip altını kapatın
- En son vanilya eklenip karıştırıların
- Kremanın yarısını hazırlamış olduğunuz kedi dili bisküvilerin üzerine dökün ve spatula yardımıylaher yerine eşit bir şekilde yayın
- Kalan yarısına 80gr bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak kalan yarısıyla çikolatalı krema elde edin
- Çikolatalı kremayı da sade kremanın üzerine dökerek her tarafı eşit olacak şekilde tekrar yayalım.
- Arzu ederseniz bu aşamada ceviz ,fındık ekleyebilirsniz.(Ben fındık ekledim)
- Streç filimin yardımıyla iki tarafı yavaşça kaldırarak iki ucu birleştirip karşı tarafa yapıştırıp rulo şeklinde sarın
- Pastamızı 1 gece buzdolabında dinlendirin Vaktiniz yoksa en az 4 saat buzdolabında bekletin.
- Sonra streç filmi dikkatlice çıkarıp üzerine kakao serpin ve hindistan cevizi ile süsleyip servis ediniz.
- İsterseniz yemekten sonra tatlı olarak servis edin ya da kahvenizin yanına pasta olarak servis edin.
(Tarif için Paşha Yayla hanıma teşekkür ederim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder