Malzemeler;
Yufkaları ıslatmak için:
Hazırlanışı;
- 5 adet yufka
- 50 gr Lor peynir
- 500 gr yarım yağlı beyaz peynir
Üzeri için:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurtanın sarısı
Yufkaları ıslatmak için:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
Hazırlanışı;
- Yufkanın biri düz bir zemine serilir. Yufkanın yarısına 1 su bardağı sıvı yağ ve su karışımından sürülür..Sonra diğer yarısı kapatılır. Büyük bir D şekli elde edilir
- Kapattıktan sonra şekildeki gibi 4’e bölünür..Ve uzun tarafa peynirli içten koyularak kenarları kıvrılmadan sigara böreği şeklinde sarılır.
- Sarıldıktan sonra gül böreği şeklinde dolanır.Bütün yufkalar için aynı işlemler tekrarlanır.
- Sarma işlemi bittikten sonra tüm boyoz lar, büyük boy borcam'a sıkıştırılarak yerleştirin. üzerini ıslatacağımız için tüm boyozları sıkıştırarak aynı tepsiye yerleştirin aralık kalmasın
- Daha sonra üzerine önce yarım su bardağı sıvı yağ ve su karışımı eşit bir şekilde dökün.Ardından en son 1 şişe maden suyunu eşit bir şekilde dökün
- En son üzeri streç filmle kapatın ve buzdolabına 1 gün bekletin. (Akşamdan yapıp sabaha kadar bekletin, yeterli geliyor.)
- Sabah, içerisindeki tüm suyu çeken (çoğunu çekmiş dibinde az miktarda su kalmış oluyor) boyozları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ya da yağlanmış tepsiye aralıklarla dizilir.
- Boyozlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ya da yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırında 200 C de yaklaşık 30 - 35 dk pişirin
- Çıtır çıtır , puf gibi olan Boyozlarımız hazır.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder