16 Ocak 2010 Cumartesi

tencere kebabı


yazın en sevdiğim yemeklerden biridir tencere kebabı kimileri dizme kimileride beli kırık diyor.bu yemeğin özelliği hiç su katmadan domatesin suyuyla pişmesi domatesin suyu kıyma ve patlıcanında lezzetiyle buluşuyor eeee gerisini siz düşünün artık

 malzemeler
5 tane patlıcan
8 tane domates
5 tane sivri biber
5-6 diş sarımsak
1 tane kuru soğan
500 gr kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası

yapılış
patlıcanların saplarını kesip alacalı soyun  ortadan ikiye kesin ve her kestiğiniz parçayı 2cm aralıklarla alt tarafı bütün kalacak şekilde dilimleyin ve acısını çıkartması için tuzlu suya bırakın.Bu arada iç malzemesini hazırlayın küçük küçük doğranmış soğanı,kıymayı,salçayı,tuz ve baharatlarını ilave edip güzelce yoğurun.Patlıcanların suyunu süzzün ve her dilimin arasına kopmamalarına dikkat ederek alabildiği kadar kıymalı harçtan doldurun ve tencereye dizin



domateslerinizi ,çekirdek kısmı ayılanmış biberleri ve sarımsaklarınızı iri iri doğrayın ve patlıcanların üzerine ilave edin üzerine biraz sıvıyağ gezdirin



 ocağa koyun yaklaşık 35-40 dk yaani patlıcanlar iyice yumuşayana kadar karıştırmadan pişirin (afiyet olsun)

1 yorum:

  1. Canim senin yaptigin tencere kebabida nefis gorunuyor...Sekil itibariyle annemde boyle yapar ama yine firinda pisirirdi.Hiç tencerede pisirmeyi denemedim,ama denemenin kotusu olmaz degilmi :)
    sevgiyle kal arkadasim...

    YanıtlaSil