25 Şubat 2014 Salı

Elmalı Tart



 Malzemeler (tart için)

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çaybardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadarı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Kreması için malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)


Üzeri için 
  • 2 büyük boy elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu



Yapılışı
  • Elmaları ikiye bölün
  • Çekirdeklerini temizleyin
  • Mümkün olduğu kadar ince olacak şekilde dilimleyin
  • Üzerlerine 2 yemek kaşığı şeker,bir çay kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin 
  • İyice karıştırın ve fırında 10 dk kadar pişirin bu işlem elmaların biraz yumuşamasını sağlayacak yumuşayan elmalara gül şekli vermek daha kolay olacak
Tart hamurunun hazırlanışı
  • Un hariç tüm hamur malzemelerini uygun bir kaba alın
  • Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın
  • Hazırladığınız hamuru kremayı hazırlayana kadar dolaba kaldırın 
Kremanın kazırlanışı
  • Yağı tencereye alın ve eritin
  • Üzerine unu ilave ederek hafif kavurun
  • Sütü lave ederek iyice karıştırın
  • Şekeri ve portakal kabuğunu ekleyerek karıştırmaya devam edin muhallebi kıvamına gelince altını kapatın topaklanma olursa mikserle çırparak kıvama getirebilirsiniz
  • Soğumaya bırakın ara ara karıştırın ki kabuk tutmasın

  • Hamurunuzu dolaptan alın ve tart kalıbınıza tabanına düzgün bir şekilde yerleştirin 
  • Çatalla gelişi güzel delin
  • Fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin
  • Fırından çıkardığınız tart soğuyunca üzerine hazırladığınız krema'yı dökün ve düzgün bir şekilde her yerine yayın
  • Elma dilimleri ile üzerine gül şekli verin
  • 1 dilim elmayla başlayın
  • Aldığınız elma dilimini elinizde kendi etrafında sarın ve altını kremaya batırın 
  • Diğer bir elma dilimini de onun etrafında sararak kremaya batırın 4-5 elma dilimini bu şekilde kendi etrafında sararak güller yapın 
  • Krema tamamen kapanana kadar gülleri yapın

not: ben elmaları biraz kalın dilimlemişim yerken kabukları biraz sert geldi siz daha ince dilimlerseniz çok daha iyi sonuç alırsınız.







11 yorum:

  1. ufff dedim kendime ,görüntü bile yeter
    eline sağlık

    YanıtlayınSil
  2. görüntüsü bile yetiyor,elinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  3. Allahim nasil guzel bir goruntu ellerine saglik arkadasim

    YanıtlayınSil
  4. Dün nette görmüştüm yine bunu. İçim gitmiş ama ben bunu yapamam demiştim. Çok güzel açıklamışsın. En yakın zamanda yapmak istiyorum. Afiyet bal şeker olsun.Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  5. ne kadar güzel olmuş böyle canım.ellerine sağlık harika görünüyor.eminim tadıda harikadır.

    YanıtlayınSil
  6. gul bahcesı olmus elıne sağlık

    YanıtlayınSil
  7. Çok nefis gözüküyor ellerinize emeklerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  8. ne kadar güzel bir görüntü.eminimki lezzetide harikadır.emeğinize sağlık.sevgiler

    YanıtlayınSil
  9. Ayy ben o gülleri kimseye elletmem hatta kesmeye de kıyamam:)Ellerine sağlık canım çok çok güzel görünüyorlar..Mutlaka deneyeceğim..Bu arada resimlerle ilgili sorunu da yanıtladım tatlım..Bak istersen..Umarım yardımcı olabilmişimdir:)Sevgilerimle

    YanıtlayınSil
  10. Zeynep Aygün
    çok teşekkür ederim arkadaşım eğer denersen elmaları mutlaka çok ince dilimlemen gerekior yoksa yerken ağıza sert sert geliyot ve rahatsız edyor

    YanıtlayınSil
  11. olsada yesem dedim şimdi.elmalı tarifleri çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil