17 Şubat 2014 Pazartesi

Portakal Soslu Islak Kek





Tüm ziyaretçilerime sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.
15 tatilde babamlar gelmişti,onlar gittikten bir hafta sonra Babacığım kalp kirizi geçirdi  Allaha hamdolsunki Rabbim onu bizlere bağışladı şu an durumu çok iyi şükürler olsun.
Bizde hafta sonu bursaya gittik geçmiş olsuna telefonda iyi diyorlardı ama insan gözüyle görmeyince tatmin olamıyor.
Dönüşte çocuklar çok ağladı biz burada kalacağız istanbul'a dönmek istemiyoruz diye,yaz tatilinde tekrar geleceğiz ve o zaman çok kalacağız diye söz verdik yinede ikna olmadılar ama mecburen bindiler arabaya şimdi yaz tatilini iple çekiyorlar,Allah nasip eder inşAllah.

Şimdi gelelim kek'imize bu kek'in tarifi sevgili arkadaşım semra'ya ait kendisi evra ile boloğunun sahibesi ama artık ara verdi burdan ona sesleniyorum semraaaaaa dön artık bloğuna.
Bu güzel kek'i ısrarla tavsiye edince bende yaptım iyki yapmışım çok güzel portakal kokulu birazda mayhoş bir kek oldu.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Sos'u için malzemeler
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Yapılışı
  • Yumurta ile şekeri köpük köpük olna kadar mikserle çırpın
  • Portakal suyunu ve yağı ilave derek çırpmaya devam edin
  • Unu azar azar ilave edin kabartma tozu,vanilya ve portakal kabuğunu da ekleyerek boza kıvamına gelene kadar un ilave ederek çırpın 
  • Yağlanmış kalıba dökün 10 dk kalıpta dinlendirin 
  •  Fırına koyun bıçak üzeri kızarana kadar pişirin batırarak pişip pişmediğini test edin bıçak temiz çıkıyorsa pişmiştir kek bıçağa yapışıyorsa daha pişmemiştir

Sosunun hazırlanışı
  • Portakal suyunu şekeri ve portakal kabuklarını bir tencereye alın ve karıştırarak sadece bir taşım kaynatın
  • Sos ılıdıktan sonra  yarım bardağını ayırın kalan sosu fırından çıkardığınız kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra kekin üzerine dökün 
  • Kekin sosunu çekmesi için kürdanla üzerine birkaç yerden delin ve keki bıçağın ucuyla kalıptan ayırır gibi yapın 
  • Kek sosu çektikten sonra ters çevirin
  • Ayırdığınız yarım bardak portakal sosunu ters çevirdiğiniz kekin üzerine gezdirin
  • 15 dk dinlendirdikten sonra servise hazır








10 yorum:

  1. Öncelikle çok geçmiş olsun canım. İyi olmasına sevindim. Kek nefis gözüküyor. Eline sağlık. Sevgi ve muhabbetle.

    YanıtlayınSil
  2. kışın en çok sevdiğim kek portakkalı olandır canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  3. Bende yapıcam inşaAllah çok güzel bir tarif ellerine sağlık :)

    YanıtlayınSil
  4. ellerine sağlık canım nefis olmuş.çok severim.

    YanıtlayınSil
  5. Mutfağımdan esintiler
    iyi dileklerin için çok teşekkür ederim arkadaşım

    YanıtlayınSil
  6. Emine kaya
    denemen beni çok mutlu eder biz çok beğendik umarım denediğinde sende beyenirsin şimdiden kolay gelsin

    YanıtlayınSil
  7. zamanı gecmeden yapalım ellerıne sağlık

    YanıtlayınSil
  8. ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK!!!!!!

    YanıtlayınSil
  9. canımya çok güzel görünüyor eline sağlık ben böyle şeylerle hiç uğraşamıyorum ...hadi itiraf edeyim beceremiyorum senin gibi yapanlarada doğrusu çok imreniyorum bravo valla

    YanıtlayınSil
  10. Adsız
    Bencede uğraşmıyorsundur uğraşsan eminim daha güzellerini yaparsın.
    bu isminide yazsaydın memnun olurdum

    YanıtlayınSil