İlk durduğumda çok şaşırmıştım hamsili pilavmı olur diye hatta tadına dahi bakmamıştım yıllar önce.
Ama şimdi...
Çok seviyorum severek yapıyorum vede çok severek yiyorum geçenlerde komşum için yaptım beraber yedik,peki onlar beğendimi komşum beğensede maalesef kızı sevil beğenmedi tabağını bile bitirmedi.
Tabi bu damak tadına bağlı kime çok sevsede kimi tadına dahi bakmak istemiyor,bence mutlaka yapılmalı hatta limon sıkılarak yenmeli
Gelelim karadeniz sofralarının baş tacı hamsili pilavın tarifine
Malzemeler
1 kilo hamsi
3 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
Karabiber
Yapılışı
- Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavurun
- Pirincinizi ve bolca karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin kavrulan pirince suyu ekleyin ve pişirin
- Pişen pilavı soğumaya bırakın
- Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın
- İsterseniz küçük güveç kaplarında porsiyonluk olarak isterseniz de ısıyı dayanıklı büyük bir tencere yada borcamda hazırlayabilirsiniz
- Kabınızın içini tereyağla güzelce yağlayın
- Hamsileri sırayla kuyruk kısmı dışarı sarkacak şekilde kalıbın önce etrafını kaplayın sonrada tabanını kaplayın
- Hamsiler piştiği zaman küçülecekleri için mümkün olduğu kadar sık sık dizin
- Pilavı hamsilerle kapladığınız kaselerin içine doldurun
- Hamsilerin dışarı sarkan kısmını pilavın üzerine doğru kapatın
- Üstünde açık kalan kısımlarıda hamsilerle kapatın
- kapları bir tepsiye yerleştirerek fırında hamsiler pişene kadar pişirin
Merhabalar,pilavada blogunuzada bayıldım..Ellerinize sağlık..Sizi keyifle takibe aldım,tanışmaya banada beklerim..sevgiler Nurşen..www.nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSilbu kadar mı güzel görünür bir yemek ya...elinize sağlık,yapabilir miyim diye düşünüyorum açıkcası temizlemekten taraf tereddütüm var da :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım hiç yapmadım ama çok güzel anlatmışın.çokta nefis görünüyor.sevgilerimle.
YanıtlaSilnursen aksoy
YanıtlaSilBloğuma hoş geldin arkadaşım
güzel yorumun için teşekkür ederim,tabiki bende keyifle sizi takibe alacağım
Derdin Derdimdir
Tabiki yapabilrsin ayıklaması biraz oyalasada inan deyiyor
eminece tarifleri
Balık seviyorsan mutlaka dene derim
bır karadenız torunu olarak tabıkı babaannem cok yapardı bıze bende yaparım arada cokta severım ellerıne sağlık
YanıtlaSilÇok sevilen bir lezzet canımm ellerine sağlık ben de geçenler de yaptım vallahi anında bitti çok sevilince.Sizlere de afiyetler olsun,sevgilerimle.
YanıtlaSilselma tamer
YanıtlaSilOh ne güzel babanne!nin yaptığı helede karadenizli ise çok lezzetlidir
Vişnap Macide
YanıtlaSilBitmezmi hiç şifa olsun.
bende yaptımmı çok sevilerek yeniyor özellikleçocuklar hamsili kısmını
Ayy ellerine saglik harika gorunuyo cok severim hamsiyi cook hamaratsiniz bayiliyorum size tariglerinizide uyguluyoruz hayranlikla takip ediyoruz hayirli gunler canim
YanıtlaSilNurcan Kaya
YanıtlaSilNurcan hanım güzel ziyaret ve yorumunuz beni çok mutlu etti.
Teşekkürler
Hamsi pilavını çok severim, enfes görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilAy ben bu nefis hamsili pilavı nasıl kaçırdım çok severiiiim :) tablo gibi olmuş eline sağlık arkadaşım
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilSayfanızı yeni keşfettim ve çok beğendim. Sizi izlemeye aldım.
Hamsili pilava bayıldım, kesinlikle çok başarılı olmuş, ellerinize sağlık...
Bana da beklerim: http://fatoscatadlar.blogspot.com.tr/
Tekrar görüşmeyi diliyorum.
İzmir'den kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.