9 Şubat 2010 Salı

dondurmalı irmik helvası

Malzemeler
250 gr irmik
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı şeker
2 su bardağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Biraz ceviz kırıkları
dondurma


Yapılışı
İrmiğinizi, sıvıyağda pembeleşene kadar kavrun ve tereyağ ilave edin. Ayrı bir tencerede, sütün içine şekeri ialave edin ve şeker eriyene kadar ocakta tutun. Ilıyan şekeri ve sütü, irmiğin içine dökün. Önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte pilav gibi demleyerek pişirin. İçine kırılmış cevizler atın. cevizleri piştikten sonra atınki kıtırlıklarını kaybetmsinler. hazırladığınız helvayı karıştırarak ılıtın.bir kasenin içine pişirdiğimiz ılık helvayı yayın. Ortadaki boşluğa dilediğiniz kadar dondurma koyun. Üzeri tekrar helva ile kapatın ve bir tabağa ters çevrin,fıstık ve cevizle süsleyerek servis yapabilirsiniz veya üzerini çilek ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz(afiyet olsun)

10 yorum:

  1. Dönüşün muhteşem olmuş harika bir tarifle gelmişsin ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  2. canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor ayy yapıcammmm:)))

    YanıtlayınSil
  3. valla ne diyecegimi bilemedimbu güzellik karşısında.ellerine saglık.

    YanıtlayınSil
  4. Arkadaşım eline sağlık helva harika görünüyor.

    YanıtlayınSil
  5. Ellerinize saglik nefis görünüyor .

    YanıtlayınSil
  6. Dondurmayla beraber nefis oluyor.Ellerine sağlık canım...

    YanıtlayınSil
  7. Harika görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  8. merhaba ziyaretin icin tesekkur ederim blogun cok guzel irmik helvasi ve dondurma nefisssssss Ellerine saglik sevgiler

    YanıtlayınSil
  9. Dondurma ve irmik helvası. ımmm enfes. Ellerinize sağlık. Umarım çocuğunuz iyileşmiştir. Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  10. Sevgili yemekyapalım,
    Yazıyı yayınladım, bakabilirsin. Hayrettin karaman'ın fetvasını duymamıştım açıkçası. Bence en güzeli içmemek. Ne de olsa şüpheli. İslamoğlu konusunda ise son zamanlarda ne yazık ki ehl-i sünnet itikadından sapmış fetvalar verdiği açıklandığı için, kendisini okumuyorum. Dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Sevgiler.

    YanıtlayınSil