12 Şubat 2010 Cuma

kabak tatlısı ve kabak çekirdeği kavurması

arkadaşlar hepinize sevgiler tatlıları yapmak için kabakları temizlerken birden aklıma küçükken annemin bize kavurduğu kabak çekirdekleri geldi ve ziyan olmasın diye hemen kavurdum ve büyük bir keyifl yedik bitmek üzereyken sizlerlede paylaşmak istedim ve hemen fotorafını çektim denemeyenler varsa muhakkak yapsınllar çok keyifli oluyor şimdiden hepinize ariyet şeker olsun


malzemeler
1 kg kabak
2,5 su bardağı şeker

yapılışı
kabaklarınızı temizenmizleyip küp küp doğrayın ve bir tencerenin içerisine kabakları koyup üzerine şekeri dökerek bir gece bekletin.
beklmiş kabaklarınızı ocağa koyun ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin üzerine fındık veya cevizle süslyebilirsiniz (ben şekerparede olduğu gibi kaymak tahin ve pekmzle süsledim)


FIRINDA KABAK TATLISI

malzemeler
1 kg kabak
2 su bardağı şeker
ceviz veya fındık
un ve biraz su

yapılışı
kabakları ince dilimler halinde dilimleyin unabulayın fazla ununu silkleyin ve uygun bir fırın yarısını dizin,üzerine 1,5 su baardağı şekerinizi ve arzu ettiğiniz miktarda ceviz veya fındık kırıkları serpiştirin ve kalan kabaklarıda üzerine dizin,üstünede kalan şekerinizi serpin.
üzerine 1,5 çay bardağı su gzdirdikten sonra fırında pişirin (afiyet olsun)

KABAK ÇEKİRDEĞİ KAVURMASI
ve sıra çekirdeklerde çekirdeklerinizi ayıklayın v güzelce yıkayın  suyunu çok fazla süzmeyin bir tavaya alın üzerine 1 yemek kaşığı tuz ilave edin (çekirdeğin miktarına göre tuzu arttırılır yada eksilir) ve ocakta karıştırarak kavurun tuz tavanıza yapışacaktır ama kazıyarak kavurmayay devam edin

12 yorum:

  1. kabak tatlısına bayılırım helede kabaklar boludan olursa:))o çekirdege uzanan elleri ısırsam kızarmısın komşum:))alttaki yorumu bn silmiştim bacım açık adres gibi olmuş gerçi tüm blogcular cennetei bilio:))dükkanıda bilen var ama nedense sildim kusura bakma olurmu hayırlı günler

    YanıtlayınSil
  2. ne kusuru aslında benim yayınlamamam gerekiyordu ama senin öyl bir rican olmayınca akıl edmedim.
    çekirdeğe uzanan elleri ben günde kaç kere ısırdığımı bilmiyorum sende ısırabilirsin.
    insan tutamıyoki kendini...

    YanıtlayınSil
  3. çekirdekleri bile degerlendirmişsin ne güzel.ellerine sAGLIK

    YanıtlayınSil
  4. Canım ellerine sağlık, kabak tatlısı istettin canımı şimdi ne güzel süslemişsin. Amaaa en çok o tombiş elleri yerim ben Maşaallah :) Kabak çekirdeği çok yararlı, üzerindeki yapışkan madde ise mucize, bebeğine yedirmen çok güzel. Bağırsak parazitlerine birebir. Bebeklerde kıl kurdu çok olduğundan çok faydalı yemek.

    YanıtlayınSil
  5. teşekkürler eylem

    sevgili bengü kabak çekirdeğinin yararlarını bilmiyordum verdiğin bilgiler ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim

    YanıtlayınSil
  6. bnm çocuklugum istanbul bahçelievlerde geçti bursalısın yani baba memleketim tokat hüviyette bolu anladı sen onu:)mimi begendinse buyur şekerim zevkle okuruz

    YanıtlayınSil
  7. Esselamu aleykum,
    Tatlınız çok albenili,ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  8. s a,ellerin dert görmesin,yediğiniz şifa olsun, ben de fırında yaptığım zaman kabağı önce şekerle az kaynatıp kaba alıyorum üstüne dövülmüş ceviz serperek fırına veriyorum ben o elleri (kızmı erkekmi?)öpüyorum ısıran çok olmuş babası kızmasın:))selamlar sevgiler

    YanıtlayınSil
  9. Eline sağlık valla çocukluğum geldi aklıma annem bize de çekirdeklerini kavururdu kabağı da tatlı yapardı

    YanıtlayınSil
  10. teşekkür edrim hayat cemresi

    susamçorekotu bebğim erkek adıda Muhammed.
    babasına sornak kim ben isteyen herkesin yerine ısırıyorum napayım dayanamıyorumki.
    tatlıya glince evet kabağı önce kaynatıp yapanda oluyor ama bu tarif böyleydi ve kabaklar böylede pişti ama ben klasik kabak tatlısını tercih ederim

    sevgili kyfeseyran ne güzeldi çocukluk günleri annemizin bize yaptıkları dimi.sıra bizde bizde çocuklarımıza yapalım diye düşünüyorum

    YanıtlayınSil
  11. kış geldimi yapılmazmı hiç hafif ve leziz
    ellerine sağlık canım harika olmuş
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  12. Kabak tatlısı da çok güzel ama o minik güzel elin gölgesinde kalmış ben o minik eli yiyebilirmiyim maaşallah

    YanıtlayınSil