10 Şubat 2010 Çarşamba

ev yapımı kumpir

malzemeler
2 tane buyuk boy patates
yarımşar su bardağı bezelye,mısır,havuç
2 tane kornişon turşu
mayonez

yapılışı
patatesleri bir tepsiye koyup fırına verin patatesler pişene kadar iç harcını hazırlayın.
havuçları minik minik doğrayın ve haşlayın,mısır ve bezelyeyi konserve kullanabilirsiniz ben yazdan haşlayıp dondurucuya koyuyorum.turşuyuda minik minik doğrayın geniş bir kaseye turşu ve haşladığınız sebzeleri koyun ve üzerine bolca mayonez ilave edin.
pişen patateslerinizi ortasın ikiye ayırmadan açın (isterseniz orjinalindeki gibi kabuklarını soymayabilirsiniz)
 ve hazırladığınız harcdan ortalarına bolca doldurun (afiyet iz)olsun)

13 yorum:

  1. Kumpiri çok severim ve nasıl bir tevafuk oldu bu akşam bizde de kumpir var inşaAllah :) Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  2. kalp kalbe karşıdır size afiyet şeker olsun

    YanıtlayınSil
  3. ayyy kumpiri çok seviyorum,nefis gözüküyor kokusu geldi burnuma sanki,aşmı eriyom ne:)elinize sağlık..Sevgiler

    YanıtlayınSil
  4. ellerine sağlık balımm nefis olmuşş:))

    YanıtlayınSil
  5. tubacım teşekkür ederim.
    eğer düşünüyorsanız inşallah öyledir yani minik bir bebek ailenin tadı tuzu oluyor.

    denizcim sanada teşekkür ederim sevgiyle kal

    YanıtlayınSil
  6. ayy canim ceki yaaa esim ve ben kumpirciyiz ;-) ksske almanyada yapilsa artik bize evde deniyleim;_) elerine sagik

    YanıtlayınSil
  7. sevgili gülşah evde dene derim bence dahada lezzetli oluyor

    YanıtlayınSil
  8. Eline sağlık ardaşım kumpir nefis olmuş

    YanıtlayınSil
  9. çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlayınSil
  10. evde yapılan her yemek daha temiz,ekonomik,ve lezzetli oluyor şifalar olsun sevgilerimle A E O

    YanıtlayınSil
  11. Ellerine sağlık canım, enfes görünüyor. Bende bir kere yaptım ama patatesin dış kabuğunda servis etmedim. Bu şekildede deneyeceğim. Evdekiler yaşadı desene.

    YanıtlayınSil
  12. ellerine sağlık... çok severim

    YanıtlayınSil