bulgur pilavını her haliyle çok seviyorum özellikle mercimekle çok yakıştırıyorum .benim için bulgurun yanında olmazsa olmaz turşudur
malzemeler
1,5 su bardağı bulgur
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
yapılışı
mercimeklerinizi tencereye alın ve üzeri 3,5 su bardağı su ialve edip ocağa koyun biriki taşım kaynadıktan sonra altını kapatın.ayrı bir biraz sıvı yağ ve tereyağınızı koyun ve üzerine bulgurları ilave edin baraz kavurduktan sonra mercimekli suyunuzu (kaynar olmalı) ilave edin kaynamaya başladıktan sonra altını kısın suyunu çektikten sonra altını kapatın(suyu az gelirse duruma göre birazdaha ilave erilebilir)afiyet olsun
wow che bel piatto ricco!
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık, bayılırım bulgur pilavına. Hele turşular... En yakın zamanda almalıyım turşu
YanıtlaSilBulgur pilavınız harika görünüyor.Bizde de çok sevilen bir pilav elinize yüreğinize sağlık.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilEminim çok lezzetli olmuştur.Bende yeşil mercimekle çok yaparım.Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilArkadaşım eline sağlık ben yeşil mercimek ile yapıyorum kırmızı mercimekle hiç denemedim eminim güzel olmuştur.Afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilnefis olmuş canım.ellerine sağlık..sevgiler...
YanıtlaSilArkadaşım ses verdin tarif vermiyon bekliyoruz sevgiler
YanıtlaSilİrmik helvasına ve kumpire bayılırım canım, ellerine sağlık çok leziz gözüküyorlar. Hayırlı Cumalar..
YanıtlaSil