23 Şubat 2010 Salı

kiremitte tahin helvası

arkadaşlar sizinle balık sonrası mükemmel giden harika bi helva tarifi paylaşmak istiyorum.
not:pişirme kabına koyduğunuz helvadan sonra muhakkak 2 yada 3 cm boşluk kalsın helva kabarıyor taşabilir

malzemeler
250 gr sade tahin helvası
yarım çay bardağı süt
tarım yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı limon suyu

yapılış
helvanızı geniş bir kasede şatalla iyice ezin üzerine süt,yağ,ve limon suyunu ilave edrek boza kıvamına gelene karad ezerek karıştırın kiremit yoksa uygun bir fırın kabına koyun,fırında üzeri hahif kızarana kadar pişirin (afiyet olsun)

12 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK.ÇOK SEVERİM.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. Balıktan sonra helva çok iyi gider güzel bir tarif eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. selamun aleykum,

    senin helva tarifini gorunce aklima,ilk kizima hamileyken kocamin babasi turkiyeden fistikli yaz helvasi getirmisti o aklima geldi.adam ALLAHTAN helvanin yarisini bana verdi,bir iki gunde bitirmistim.aseriyordum dogal olarak:))ALLAHIM o gunlere ve o gunlerden daha zor gunlere goturmesin.amin

    ellerine saglik.cok lezzetli olmustur simdi bu.yiyenlerede afiyet bal olsun.

    YanıtlaSil
  4. Tahin helvası bizim burada çok yaygındır. Çok da severim. Böylesini hiç yememiştim. Ne güzel kızarmış. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. işte bekledigim tarif.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  6. selamun aleykum,

    zirt birt yaziyorum,rahatsiz olmazsin umarim:))

    bende cok cocuk isterdim ama ne esim nede ben kesinlikle yaklasmiyoruz.bende isterdim yavrularimin kardeslik duygularinin dahada pekismesini ama olmaz:)

    gercektende cok zor gecti iki hamileligimde.kesinlikle dusunemem:)o gunleri hala dusundukce gozlerim doluyor.bloglarda (kiskanmiyorum fesatlanmiyorum)bazi kisilerin hamileliklete yasadiklari guzel seyleri okudukca ben sanki eriyorum.umarim anlarsin beni.:)

    rabbim cumlemize hayirli evlat versin insALLAH.:)bebekler cok sirin oluyorlar.sizin ev civil civil olur yeni kardesler gelince:)

    ALLAHA emanetsin

    YanıtlaSil
  7. ve aleykümselam.

    onasıl söz aksine çok mutlu oluyorum yorumlarına

    seni anlıyorum arkadaşım,sende kendince haklısın ama zannetmeki benim hamileliğim güllük gülistan geçti helede lohusa dönemini hatırlmak bile istemiyorum.

    ama sninde dediğin gibi geçti yarınlar ne getirir belli olmaz ümitvarım,bol,bolda dua ediyorum.

    kalabalık aile bambaşka kardeşlik çok güzel özlliklede kız kardeşler apayrrı birşey,ama senin çocuklşarının güzel yanı ikisininde kız olması (acaba ikiside kızmıydıki aklımda öyle kalmış:))

    sende ALLAHA EMANET OL...

    YanıtlaSil
  8. selamun aleykum.

    evet arkadasim ikiside kiz.erkek doguramadim:))onun acisi icimde bir baska.malum toplumumuz erkek doguramayanlara(ki ALLAH veriyor ikisinide)nasil muamele ettigini az cok biliyorsundur:)ALLAH buyuk diyorum ve dusunmuyorum 3uncuyu.ben erkek doguramayan bir kisir olarak yasiyacam.kizlarimla mutlu olacam insALLAH,bagrima basacam.

    senin zorluklar cektigini dusunuyorum,insALLAH diger hamileliklrnde daha kolay olur.logusalikta kapiyi acarsa annelerimiz acar.ben baskasinin acacagini sanmiyorum.

    umitvar olman cok guzel.bazi seyleri goze alabiliyorsun.ben ise kaciyorum arkama bakmadan.

    insALLAH rabbim hayirli evlatlar verir.artik sacbasa girer seninkiler.sende hergun benimkiler soyle kavga etti,boyle kavga etti diye bize anlatirsin:)))

    ALLAHA emanetsin.

    YanıtlaSil
  9. aleyküm selam

    haklısın toplumda helede bizim doğulularda erkeğin yeri bambaşka öyleki bazen bir ekeğe bile yokmuş gibi bakabiliyorlar.her şeyin ALLAHtan olduğunu algılayamıyorlar

    neden zorluk çkmediğimi düşündün bilmiyorum,belki senin kadar olmamıştır ama her kesin zorluk anlayışı yada derecesi farklıdır

    geçti gittti birdahada geri gelmesin,

    mü'min her zaman umut var olmalı,sende hayata dair umut var olmalısın arkadaşım kaçarak hiç bir yere varılmıyo,bazen kaçtıkça tüm sorunlar olmadık bir anda önünde durabiliyor.

    RABBİM kızlarının bahtını kaderini güzel eylesin her şey gönlünüzce olsun inş.

    YanıtlaSil
  10. Kiremitte tahin helvasini cok severim. Nefis gorunuyor. Canim istedi simdi :( elinize emeginize saglik. Sevgi ve muhabbetle...

    YanıtlaSil
  11. ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil