2 Mart 2010 Salı

portakal sulu irmik peltesi desem olurmu

portakal sulu irmik peltesi desem olurmu dedim çünki,bu tatlının gerçek adı hostes memesi yada kız göğsü diye biliniyor.
duyduğumda çok şaşırdım ve kulağa hoş gelmediği için kendimce bir isim bulmaya çalıştım,isim bulamadım kıvamı pelte gibi olduğu için bende böyle yazdım. ben malzemeyi başarılı olmama ihtimaline karşı yarıya indirdim ve ben portakal suyunun miktarını daha bol tutum hem rengi farklı oldu,hemde portakallarım ekşimsi olduğu için mayhoş oldu çokta hoş oldu.
orjinal ölçüyle yapmak isteyenler  http://turuncutatlar.blogspot.com/ 'dan baka bilirler

malzemeler
1 su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı irmik
yarım portakal kabuğu rendesi

Tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve muhallebi pişirir gibi pişirelim. Piştikten sonra içini sudan geçirdiğimiz (kolay çıkması için)çay veya kahve  fincanlarının içine koyalım. Buz dolabında 1-2 saat soğutalım. Soğuyan fincanlarımızı servis tabağımıza ters çevirelim Üzerine fındık veya badem yerleştirin. Soğukken servis edin Afiyet olsun
 
not:denemeyi düşünen arkadaşlar fincanları ters çevirince pelte içinden hemen çıkmaya bilir,benim gibi panik yapmayın iyice dinlenip soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla pelteyi fincandan hafif ayırın ve ters çevirin çok kolay çıkıyor

18 yorum:

  1. ellerinize sağlık.çok nefis görünüyor.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  2. Eline sağlık arkadaşım nefis olmuş görüntü sürer.Senin bulduğun isim daha güzel yakışmış.

    YanıtlayınSil
  3. Bence portakallı irmik sultanı olmuş: ellerine sağlık.
    Blogunu çok sevdim artık izleyicinim .
    Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  4. ellerine sağlık canım nefis olmuş
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  5. Olmaz şekerim öyle "portakal sulu irmik peltesi " tariflerin isimlerini değiştirmeyelim lütfen " kız memesi diyelim :))
    Ben de sana " maşallah ..... diye yorum yazayım....
    Ellerine sağlık şekercim hafif bir tatlı olmuştur sanırım ....Nefis görünüyor....

    YanıtlayınSil
  6. Ay siz çok yaşayın emi,açıklamanız beni gülümsetti. Bu tatlıyı bende yaparım,adı ne olusa olsun hafif bir tatlı.Ellerine sağlık,selam ve dua ile...

    YanıtlayınSil
  7. irmik tatlın nefis görünüyor adı uymuş dekolte isimlere çok güldüm:)) kalıpla yapınca eski isimlerde benzio hakkaten)))

    YanıtlayınSil
  8. selamun aleykum,

    bence boylesine terbiyeden uzakta tatli isimleri kaldirilmali.guzel ve istah acici isimler konmali:)

    ellerine saglik arkadasim.afiyet ball olsun insALLAH.:)

    YanıtlayınSil
  9. Olur canım bal gibi olur :) Afiyet olsun sizlere, pelteyi annem çok yapardı ben küçükken.

    YanıtlayınSil
  10. olur olur harika olur hem de
    ellerine sağlık canım
    çok farklı çok değişik.. harika da görünüyor

    YanıtlayınSil
  11. Çok yaşayın emi ne güzel isimler ellerinize sağlık çok güzel görünüyor diyecem yanlış algılanacak şimdi :)

    YanıtlayınSil
  12. isimden çok lezzet ve sunum önemli oda çok başarılı olmuş şifalar olsun

    YanıtlayınSil
  13. Bu tatlıya ne derseniz deyin süper görünüyor:))
    ellerinize sağlık mutlaka denemeli listeme aldım canım.sevgiler..

    YanıtlayınSil
  14. Adını ne koyarsan koy,görüntü harika ellerin dert görmesin canım.portakallı olunca tadına doyum olmaz...

    YanıtlayınSil
  15. Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

    YanıtlayınSil
  16. ben bu tarife yorum yazmıştım ama yok:((,
    hayırlı cumalar sevgiler

    YanıtlayınSil
  17. umduğum gibi değil:(

    YanıtlayınSil
  18. sevgili adsız.
    olağanüstü olmasada ben beğendim sanırım damak tadıyla alakalı,beyenmemene üzüldüm

    YanıtlayınSil