4 Mart 2010 Perşembe

pratik perde pilavı

bu tarif hem pratik hemde çok lezzetli oluyor,ayrıca serviside kolay.kırmızı etle yapıldığında dahada lezzetli oluyor

malzemeler
300 gr tavuk eti
5 yaprak milföy
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
karabiber

yapılışı
etlerinizi kuşbaşı doğrayın ve kızartın.tereyağı ve biraz sıvıyağda pirinçlerinizi kavurun,kavrulan pirinçlerinizin üzerine arzu ettiğiniz miktarda karabiber ve 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin,kaynamaya başlayınca altını kısın suyunu çekene kadar pişirin ve 10 dk dmlemeye bırakın.
demlenen pilava kızartılmış tavukları ekleyip karıştırın.
milföylerinizi merdane yardımıyla çok inceltmden açık el büyüklüğünde eşit bir şekilde açın,içlerin pilavınızdan koyarak bohça şeklinde kapatın.
kapattığınız taraf alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin,üzerine yumurta sarısı sürün ve fırında üzerleri kızarana kadar pişirin (afiyet olsun)

13 yorum:

  1. mmm elinize sağlık ne güzel porsiyon şeklinde sunumda kolay harika yani selamlar

    YanıtlayınSil
  2. ellerinize sağlık.çok hoş görünüyor sevgiler.

    YanıtlayınSil
  3. hep merak etmişdir bu perde pilavını.bu tarifle deneyecegim çünkü çok basitmiş.ellerine saglık.

    YanıtlayınSil
  4. Arkadaşım eline sağlık nefis olmuş.Hamurunun milföyle olması çok pratik harikasın.Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  5. Gerçekten çok pratikmiş canım ellerin dert görmesin.Harika görünüyorlar...

    YanıtlayınSil
  6. selamun aleykum arkadasim.

    oncelikle gecenki firinda patatesli tavugunu dun yaptim.hosuma gitti:)ama tatlini yapamadim malum rahatsizdim,artik yavas yavas canlanip deniycem insALLAHh

    bu pilavda cok guzel gorunuyor.hele milfoyle daha bi guzellesmis:)

    ellerin kollarin dert gormesin.afiyetler olsun size.

    hayirli ve huzurlu gunler diliyorum:)

    YanıtlayınSil
  7. ve aleyküm selam arkadaşım

    yoğun olduğunu düşünüyordum,meğer hastaymışsın.
    çok geçmiş olsun ALLAH acil şifalar versin

    patatesli tavuğu beyendiğin sevindim sizlerede afiyet olsun

    ALLAHA emanet ol

    YanıtlayınSil
  8. Ellerine sağlık çok leziz görünüyor, ben bir kere hamur açıp yapmıştım pek istediğim gibi olmamıştı. Ama milföy bu işi çözmüş bence, bir dahakine kesin bu şekilde yapıcam.
    Sevgiler

    YanıtlayınSil
  9. canım ellerine emeğine sağlık işallah en kısa zamanda deneğeceğim.

    YanıtlayınSil
  10. Canım, gerçekten çok pratik ve görüntü olarak ta doyurucu. Ellerine sağlık. Mutlaka misafirlerime yapacağım.

    YanıtlayınSil
  11. Ziyaretiniz memnun etti:) bende iade yapayım dedim:) ama bu tarife bitttim:) ne iyi fikirmiş:) ellerinize sağlık:)

    YanıtlayınSil
  12. elinize sağlık.pilavınız harika görünüyor.perde pilavı hiç denememiştim.tarifiniz çok pratik deneyeceğim.selamlar.

    YanıtlayınSil