1 Mart 2010 Pazartesi

fırında patatesli tavuk

hepinize huzurlu ve güzel bir hafta diliyorum
bu gün sizlerle,çok lezztli bu tavuk tarifini paylaşmak isyiyorum,ben tavuğaa özelliklede kızartırken yoğurt ve sarımsağı çok yakıştırıyorum yoğut nar gibi kızarmasını sağlıyor,sarımsakta harika bir lezzet veriyor.daha önce denemeyenlere tavsiye edrim
şimdi tarife geçelim.

malzemeler
1 tane tavuk
5 tane patates

sosu için
1 yemek kaşığı yoğurt
1 ymek kaşığı salça
4-5diş sarımsak (rendelenmiş)
karabiber
pulbiber
kekik
sıvı yağ

yapılışı
tavuğunuzu uygun parçalara bölüp yıkayın,patateslerinizi kızartmalık doğrayın.
patates tavuk ve tüp sos malzemesini güzelce harmanlayarak fırın poşetine koyun ve fırında yaklaşık 45 dk kadar pişirin (afiyet olsun)

4 yorum:

  1. hmm yoğurdu duymuştum ama nasıl yapılıyor hiç bilmiyordum. bunu görmem iyi oldu ben de deneyim madem çok güzel diyorsun. üstelik harika da görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  2. Ellerine sağlık, enfes görünüyor. Tavuğu bu şekilde ben de pişirmiştim, nefis bir tadı vardı. Hala sayfama koymadım sırasını bekliyor.

    YanıtlayınSil
  3. selamun aleykum,

    bu sosla yapilan tavugu ilk kez okuyorum.inaniyorumki tadida cok guzel oluyordur.ellerine saglik arkadasim.

    YanıtlayınSil
  4. mmm..che buono!!! complimenti!!

    YanıtlayınSil