9 Mart 2010 Salı

yürek kavurma

malzemeler
500 gr yürek
1 tane soğan
kimyon,pulbiber,karabiber

yapılış
yüreğinizi kuşbaşı doğrayın, üzerine kaynar su ilave din 10 dk kadar bekletin (sevgili cahide abla ciğerde yapmıştı kanının çıkması için bende yürekte denedim çok iyi sonuç aldım)suda beklettiğiniz yüreklerin çıkan kirli suyunu süzün ve yıkayın. tencerenize biraz sıvı yağ koyun ve yıkanmış yürkleri ilave edin(ben dana yürek kullandığım için üzerin 1 çay barda suda ilave ettim) yürek suyunu çekince  doğranmış soğan ve baharatları ilave edin yürekle birlikte soğanlarda pişne kadar kavurun (afiyet olsun)

15 yorum:

  1. çok besleyici bir tat
    ellerine sağlık canım , harika bir sunum olmuş
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. Of of ellerine sağlık çok ama çok severim :))
    malum kolesterol:)eşim yüzünden uzun zamandır yemedik.Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

    YanıtlayınSil
  3. ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  4. CANIMM ELLERİNE SAĞLIK SAKATAT PEK SEVMİYORUM HATTA HİÇ SEVMİYORUM AM GÜZEL GÖRÜNÜYOR BU ARADA BLOG ADRESİ BAĞLAMA İŞİNİ BAŞARMIŞSIN TEBRİK EDERİM:)

    YanıtlayınSil
  5. canım ellerine sağlık inanıyorum çok güzel olmuştur sevgilerimle.

    YanıtlayınSil
  6. Eline sağlık arkadaşım.Size afiyet olsun.

    YanıtlayınSil
  7. ottimo! facile e veloce! ciao!

    YanıtlayınSil
  8. hilal
    teşekkürler

    inci yemek
    ALLAH şifa vrsin.
    sağlık olsun,ben sizin yerinizede yerim:)

    sevil teşşekkür ediyorum

    kalp kurabiye
    sakatat sevilmezmiya :))
    blog bağlama işinide sayende yaptım okadar güzel anlatmıştınki hiç zorlanmadım bloğuna yorum bırakmıştım ama bn tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

    sessiz kelimeler
    evet gerçekten çok güzeldi

    tarif diyarı
    sağolasın

    federica
    gerçektende çok kolay ve lezzetli

    YanıtlayınSil
  9. selamun aleykum,

    yemek yapinda bu kadarda yapmayin:)canim ceker valla:)ne guzel gorunuyor tabakta,yaninda da sogan.yemede yaninda uyu.

    afiyet ball olsun arkadasim.hayirli gunler diliyorum.

    YanıtlayınSil
  10. Ellerine sağlık, soğanın da o biberli hali ne güzel yakışmış tabağa

    YanıtlayınSil
  11. Ah canım eşim görmesin:) benim pek aram yok ama o çok seviyor bunu.Ellerine sağlık canım sunum harika.Çorbanın güzel olmasına sevindim...

    YanıtlayınSil
  12. yüregi bende çok severim.ellerine saglık.

    YanıtlayınSil
  13. Sakatat bizde çok sevilir. Ellerine sağlık enfes görünüyor.

    YanıtlayınSil
  14. Çok severim ama pirzolasını,bu şekilde olanını hiç yemedim,kurban bayramlarında annem yapardı,şimdilerde çocukların arası olmadığı için ben de mahrumum :)
    sunum çok güzel,elinize sağlık,sevgiler.

    YanıtlayınSil
  15. Tugay ziyaret için kisses fofis
    goole translate

    YanıtlayınSil